WhatsApp’taki kişilerimizin uygulamaya son girdiği zamanı bilmek bazen bizi iyi hissettiriyor. Ancak bu özelliği kullanırken kendi son görülme durumumuzu da rehberimizdekilere bildirmiş oluyoruz. Gizlilik açısından son görülme özelliği bazılarımızı rahatsız ediyor olabilir. Şu ana kadar sadece tamamen kapatma seçeneği olan özelliğin bu kuralı, yakında değişiyor.

Telegram’dan Signal’e kadar her mesajlaşma uygulaması, belli bir oranda gizlilik seçeneklerine erişmenize izin veriyor. Böylece mesajlaştığınız kişinin sizin profilinizin ne kadarını görüntüleyebileceğine karar vermiş oluyorsunuz. Telegram bu konuda iyiyken WhatsApp biraz geri kalmıştı. Nihayet WhatsApp’ta da gizlilik seçeneklerine eklemeler yapılıyor.

WhatsApp, iOS‘ta son görülme durumunu seçtiklerinizden gizlemenize izin verecek

WhatsApp’ın bazı gizlilik özelliklerini sadece seçtiğiniz kişilere kapalı ya da açık olarak özelleştirebiliyorsunuz. En önemli gizlilik seçeneklerinden biri olan son görülme, ne yazık ki böyle bir özelleştirmeye izin vermiyordu. Ancak WhatsApp’ın iOS sürümüne geleceği ortaya çıktı ki, artık son görülmenizi sadece seçtiğiniz kişilerden gizleyebilirsiniz. Paylaşılan ilk ekran görüntüleri şu şekilde:

Eğer bu şekilde sadece seçtiğiniz kişiden son görülmenizi gizlerseniz, siz de o kişinin son görülmesine bakamazsınız. Bu yüzden özelliği kullanırken iki defa düşünmenizde fayda var. Özellik şu an dağıtım aşamasında olsa da her kullanıcı tarafından erişilebilir halde değil. Uygulamayı son sürüme güncelleyip ayarlardan bu özelliğin gelip gelmediğine bakabilirsiniz. Gelmemişse yapabileceğiniz tek şey biraz beklemek.

WhatsApp’a yakın zamanda gelecek tek özellik bu değil. Uygulamaya ‘Topluluklar‘ adında yeni bir özelliğin ekleneceği haberini sizlerle dün paylaşmıştık. Bununla birlikte dosya paylaşma limitinin 2GB’a çıkacağı açıklanmıştı. Bu zamana kadar 100MB olan limitin artırılması ilerleyen haftalarda bize ilaç gibi gelecek.