Twitter yanlış bilginin önüne geçecek!

Twitter’ı diğer sosyal medya platformlarından ayıran en büyük fark, birçok insan tarafından ana haber kaynağı olarak kullanılması. İnsanlar ilgi duydukları konulara yönelik Twitter hesaplarını takip ederek, güncel bilgilere kolayca ulaşabiliyor. Ancak Twitter’da da yanlış bilgi yaymaya çalışan sayısız hesap var.
Saldırı ve doğal afet gibi kriz dönemlerinde güvenilir bilgiye ulaşmak çok daha kritik hale geliyor. Bu kapsamda Twitter, kriz dönemlerindeki yanlış bilgilendirmeyi önleme politikasını duyurdu.
Twitter yanlış bilgilendirme için hangi önlemleri aldı?
Twitter, geçen yıldan bu yana küresel uzmanlardan ve insan hakları kuruluşlarından gelen önemli girdilerden yararlanarak bir kriz yanlış bilgilendirme çerçevesi geliştirmek için çalışıyor. Bu kapsamda krizler, yaşam, fiziksel güvenlik, sağlık veya temel geçim için yaygın bir tehdidin olduğu durumlar olarak tanımlanıyor. Kriz anlarında bir şeyin doğru mu yanlış mı olduğunu belirlemek son derece zor.

İddiaların yanıltıcı olup olmadığını belirlemek için, çatışma izleme gruplarından, insani yardım kuruluşlarından, açık kaynak araştırmacılarından, gazetecilerden ve daha fazlasından elde edilen kanıtlar dahil olmak üzere, birden fazla güvenilir, kamuya açık kaynaktan doğrulamaya ihtiyacı ortaya çıkıyor.
Bir iddianın yanıltıcı olabileceğine dair kanıt olur olmaz, bu politika kapsamındaki içerik Twitter’aa (Ana zaman çizelgesi, Arama ve Keşfet) dahil edilmiyor veya önerilmiyor. Ayrıca, devlete bağlı medya hesapları, doğrulanmış, resmi devlet hesapları gibi yüksek profilli hesapların paylaşımları öne çıkarılıyor.